Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

3 tips til dit malerprojekt med loftmaling

At male loft og væg i hjemmet kan være noget af et projekt. Ved at sætte sig godt ind i tingene inden, man kaster sig ud idet, kan man hurtigt spare energi og tid. Der er meget forarbejde op til et malingsprojekt. Det gælder alt fra spartling, rengøring og afdækning. Derfor kan det være en rigtig god ide at hente de bedste tips og tricks online inden. 

Skal der males, er det selvfølgelig helt essentielt, at man vælger den helt rigtige type maling. Flutex er et mærke, som man aldrig går helt galt i byen med. Det er en maling, som passer rigtig godt til både loft og væg. Derved kan man blot holde sig til en enkelt type maling. Når man har styr på malingen, kan man begynde at forberede malerprojektet. 

Første tip: Styr på stumperne

Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at man har styr på stumperne. Det kan være vildt irriterende at være godt i gang med penslen, og pludselig komme i tanke om noget, som man mangler. Det kan være alt fra tape til afdækning. Derfor kan det være en rigtig god ide at lave en liste. Så kan man sikre sig, at man har fået fat i det mest essentielle til projektet.

Andet tip: Mal i korrekt rækkefølge

Der er styr på alle stumperne og dermed klar til at begynde. Et rigtig godt hack er, at altid starte med loftet, hvis både væg og loft skal males. Efter loft går man videre til vægge, efterfølgende kan panelerne og listerne få en omgang. Derudover kan det være en fordel, at man starter med at male alle hjørner i loftet med en lille pensel. 

Derefter kan man hurtigt klare resten af loftet med en rulle. Alt efter behov bør man male loftet 1-2 gange. Et andet godt hack til maling af loft er at man maler væk fra lyset. Dette gør man ved at starte fra det største vindue. Derefter maler man længere ind i rummet. Dette gør, at der ikke kommer forskelle i nuancerne i loftet. 

Tredje tip: Vælg det rigtige udstyr

Det kan være en anelse hårdt at male loft. Det kræver lang tid i en mærkelig arbejdsstilling. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilket slags udstyr, man vælger. Det kan være en fordel at vælge kvalitetspensler og ruller. Sidst men ikke mindst gør det en kæmpe forskel at have styr på forarbejdet. Det indebærer eksempelvis god afdækning af gulv og tape. Det er altid en god ide. Særligt inden du begynder at male med loftmaling.