Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Sådan maler du drivhuset

Vi glemmer ofte farverne, når vi indretter haven – og det er ærgerligt. Mange vælger at lade drivhuset stå i den originale farve, men det er faktisk forholdsvist nemt at male drivhuset og dermed sætte sit eget præg på det.

Husk aluminiumsgrunder, før du går i gang

Før du går i gang med at male drivhuset, er det en god idé at give det aluminiumsgrunder. Det er ikke nødvendigt, men det giver malingen bedre forudsætninger for at sidde fast, og så holder det samtidig længere. Du kan få aluminumsgrunder i de fleste byggemarkeder og farvehandler.

Samtidig er det værd at være opmærksom på, at du udelukkende bør anvende aluminiumsgrunder, hvis drivhusets stel er lavet af aluminium. Alternativt kan du blot bruge en spraymaling, som egner sig til den specifikke metaltype, som drivhusets stel er fremstillet af.

Sådan vælger du den rigtige farve

Du kan få drivhuse i mange forskellige farver, men de fleste leveres som standard i metalfarve. Det giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på drivhuset, da du selv kan male det i forskellige farver, så du opnår det helt rigtige look.

Hvide og sorte drivhuse er generelt ganske neutrale, hvorfor de passer ind i de fleste haver. De kan danne et fint supplement til resten af haven, men du kan også vælge at male det i en anden og mere markant farve, som skaber et helt andet look.

Hvis du går op i æstetikken i din have, kan et sort drivhus fremstå mere eksklusiv end et i en bestemt farve. Samtidig vil det skabe et godt samspil med planterne i drivhuset, som får lov til at stikke en smule ud, hvis de er i bestemte farver.

Brug eventuelt barkflis til bedene i drivhuset, hvis du ønsker et stringent og hyggeligt look. Du kan finde barkflis hos Nethandel.dk, hvor du samtidig kan sammenligne priser hos forskellige forhandlere, så du er sikker på, at du opnår den bedste pris.

Fjern ruderne, før du maler drivhuset

Før du går i gang med at male dit drivhus, bør du fjerne ruderne, så du er sikker på, at du får malet hele stellet. Samtidig sikrer du, at der ikke kommer maling på ruderne, selvom du også kan male drivhuset med ruder i, hvis blot du sørger for at anvende malertape til at afdække ruderne, så du ikke rammer dem.

Der er mange muligheder, men de fleste vælger at bruge spraymaling, når de skal male drivhuset. Det sikrer et ensartet resultat, og samtidig kræver det mindre arbejde, når drivhuset skal males. Det kan være en god idé at vælge en spraymaling, som egner sig til stellets type. Du bør eksempelvis ikke anvende loftsmaling til drivhuset.